Hoe vind je een goede makelaar?

Published Sep 15, 20
5 min read

Je Huis Verkopen: Waar Moet Je Op Letten?Dat betekent dat het uiterlijk van je gebouw niet wordt getoetst aan de welstandsnota of bij de welstandscommissie. Dat maakt het makkelijker om te bouwen wat je wil, maar de keerzijde is natuurlijk dat je buren hetzelfde kunnen doen en niet altijd jouw smaak hebben.Let bij het kopen van een kavel daarnaast op de volgende zaken.Is er sprake van geluidsoverlast? Een drukke weg in de omgeving of een fabriek kan overlast veroorzaken.

Let ook op wat het grondwaterpeil is van het kavel.Is er voldoende toegang voor bouwverkeer? De modules van Sustainer Homes worden met een vrachtwagen vervoerd die op je kavel moet kunnen komen.Wat voor type grond is er? Het type grond beïnvloed de (diepte van de) fundering van je woning en de bijbehorende kosten.Is er sprake van bodemverontreiniging? Op het bodemloket van de rijksoverheid staat meer informatie.Wat voor voorzieningen zijn er? Water riolering en elektra zijn het belangrijkst, maar denk ook aan straatverlichting en bestrating.

Hendriks Makelaardij: Hendriks Makelaardij en Hoekstra & van Eck kiezen  voor transparantiehendriksmakelaardij.blogspot.com Hoe kies ik de juiste makelaar?ficks.nl


Waarom je op De Orkaan niks leest over Schoonste Binnenstad en Beste  Makelaar   De Orkaandeorkaan.nl U wilt uw huis verkopen - Bart uw makelaarbartuwmakelaar.nl


De prijs van de grond is bij uitgifte door een gemeente marktconform. De gemeente kijkt dan naar de grondprijs van kavels in de buurt of naar de zogenaamde ‘residuele grondwaardebepaling’. Dat is de prijs van de grond na het aftrekken van de kosten van de woning. De prijs van het kavel is bovendien belast met 21% BTW.Naast de prijs van de grond moet je ook rekening houden met het bouwrijp maken van het kavel.

Hoe Vind Ik Een Betrouwbare Makelaar?

Vervolgens moet er gefundeerd worden. De kosten daarvan zijn afhankelijk van het type grond, de grondwaterstand en de diepte van de draagkrachtige grondlaag.Houd er ook rekening mee dat je voor het onbebouwde deel van je kavel nog kosten hebt zoals het aanleggen van gras of een tuin, het funderen van je parkeerplaats of het plaatsen van een omheining heb je een bouwkundig rapport nodig. Met de Kavelcalculator van Kavelteam kun je online een modelbegroting aanvragen van jouw droomkavel.

Hoe kies je een makelaar? In 6 simpele stappen maak je de beste keuzegelukkigverhuizen.nl Wie is de beste makelaar van Brabant?veldhovensweekblad.nl


Dan kun je ook met meerdere mensen een bouwproject starten. Bij collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) bouw je met meerdere mensen samen een huis. Hiermee kun je kosten en lasten verdelen of je nou samen een twee-onder-een-kap woning neerzet of met 25 man een appartementengebouw. Meer informatie over het financieren en regelen van een CPO vind je bij de Vereniging Eigen Huis.Heb je een kavel gevonden en wil je met Sustainer Homes kijken wat er mogelijk is? Bel ons dan op 085–0683583.

Het verkopen van een woning is maatwerk. Toch zijn er bepaalde dingen die je kunt doen, om ervoor te zorgen dat kopers nét even iets hoger bieden. Volgens Nico Nijenhuis van Pandomo Makelaars komt daar een flinke dosis psychologie bij kijken. “Het is belangrijk dat je je verplaatst in de potentiële koper en dat toespitst op je huis“, vertelt makelaar Nico.

Courtage Makelaar - 5 Tips + De Kosten Uitgelegd

“Is je tuin bijvoorbeeld een groot pluspunt? Zet dan je huis niet nu te koop, maar wacht tot de lente of zomer. Dan komt je tuin het beste tot zijn recht en heb je meer kans op een hoger bod.” Nico adviseert om de tijd te nemen voor de verkoop, ook al weet je dat de kopers voor je in de rij staan.

En kun je het ideale verkoopmoment bepalen.” De tussentijd kun je gebruiken om de kwaliteiten van je huis te benadrukken. “Kopers houden van licht en ruimte. Uitgesproken kleuren, zoals een donkere slaapkamer, komen vaak niet goed over.” De tip van de makelaar: muren opnieuw sauzen, achterstallig onderhoud aanpakken en zorgen voor opgeruimde kamers.

“Stel je voor dat je er nog snel even een nieuwe keuken in zet. Strak wit. Maar de koper houdt meer van bruin. Dan haal je die investering er al niet meer uit.” Wat je als verkoper natuurlijk het liefste wil, is de beste verkoopprijs mét de juiste voorwaarden. Hoe zorg je daarvoor? Makelaar Nico is nuchter als het daarop aankomt: slinkse strategieën, zoals een onrealistische ‘vanaf-prijs’, hebben geen enkele zin en kan in sommige gevallen zelfs afschrikken “Het werkt niet om een huis met een marktwaarde van 3 ton voor 2,5 ton op Funda te zetten.

Een Woning Kopen: Het Aankoopproces In 8 Stappen

Dit komt omdat veel mensen op Funda de zoekfunctie gebruiken. Met een vraagprijs van 199.000 kom je in een andere categorie woningzoekers terecht dan met € 201.000.” Op die manier kun je kiezen wat je het beste uitkomt: het duurste huis in een lage categorie, of het goedkoopste huis in het duurdere segment.

“Dus het blijft maatwerk”; voegt Nico toe. Wat zijn de vooruitzichten voor het werk van de makelaar anno 2019? De vraag overstijgt momenteel het aanbod, maar het is volgens Nico niet zo dat een makelaar nu rustig achterover kan leunen. “Voor mij als nieuwbouwmakelaar komt er steeds meer bij kijken.

“Al vanaf de ontwikkeling van nieuwbouwplannen denken we mee en kunnen we soms bijsturen. Zo wordt er steeds vaker marktgericht gebouwd.” Dat de woningmarkt in Groningen op volle toeren draait, merkt de makelaar elke dag. Bijvoorbeeld aan Stadjers die nu ook over de grenzen van hun eigen woonplaats kijken. “In de stad valt steeds minder te kiezen“, aldus Nico en mensen vragen steeds vaker een waarborgsom.

Woning Aankopen?

Wat brengt uw woning nu écht op? Luister hiervoor altijd goed naar het deskundig advies van de makelaar. Let er goed op wie er wel makelaar is en wie dit niet is niet. Beëdigd NVM makelaar/taxateurs voeren regelmatig woningtaxaties uit en kunnen u dus goed over een te verwachten opbrengst adviseren.

Is de vraagprijs reëel? Kies de juiste vraagprijs die in de juiste prijs- en zoekcategorie valt. Laat u hierover goed adviseren. Is het nu beter om een vraagprijs te hebben van € 224.500,- of € 226.000,- of toch een vraagprijs van € 225.000,- ?. Door de vraagprijs te hoog in de markt te zetten schrikt u mogelijk potentiële kopers af.

Navigation

Home

Latest Posts

Hoe vind je een goede makelaar?

Published Sep 15, 20
5 min read